Magazines drukken


Magazines drukken

Volledige Omschrijving


Magazines drukken begon pas in jaren 20 echt toe te nemen. Daarvoor werd het ook wel gedaan maar op een kleiner schaal. In het begin kwamen er vooral magazines uit dat gericht waren op vrouwen, later kwamen er steeds meer soorten magazines bij.

Doelgroep of thema

Magazines drukkenEen magazines heeft altijd een specifieke doelgroep of thema. Je hebt bijvoorbeeld magazines dat zich exclusief richten op mannen of vrouwen. Je hebt dan ook weer magazines dat zich richten op volwassenen of kinderen. Er zijn ook magazines dat zich niet op een specifiek doelgroep richten maar wel een specifiek thema hebben. Dit kunnen bijvoorbeeld magazines over auto’s zijn. Deze magazines zijn voor iedereen dat van auto’s houd interessant ongeacht geslacht of leeftijd.

Drukkerij

Magazines drukken gebeurt in een drukkerij met printers. Dit zijn niet de printers die we kennen voor particulier. Voor het drukken van magazines worden industriële printer gebruikt. Dit zijn hele grote printers dat duizenden pagina’s per uur kunnen drukken. Deze printers leveren ook nog eens een hele hoge kwaliteit. Elke van deze printer heeft een operator dat ervoor zorgt dat alles goed loopt en dat de juiste magazines gedrukt worden. Hij moet er ook voor zorgen dat alles volgens schema loopt en ingrijpen indien nodig.Categorie